Trygghetsmätning skickas ut i polisregion Syd

Polisregion syd, tillsammans med de 58 kommunerna, kommer i årets lokala trygghetsmätning undersöka vilka problem medborgarna ser där de bor och om de känner sig trygga när de rör sig ute på kvällarna.
Publicerad 14 augusti 2020
Foto: Mostphotos

I dagarna kommer 72 900 personer mellan 16 och 85 år, boende i polisregion syd, att få brev från polisen och sin kommun. Brevet innehåller den årliga trygghetsmätningen där invånarna har chans att berätta om sina upplevelser och där de kan påverka polisens och kommunens kommande arbete.

– Det är viktigt för oss att många svarar på undersökningen. Resultatet av den lokala trygghetsmätningen är ett av de viktigaste underlagen vi har för att planera framförallt det brottsförebyggande arbetet och samverkan mellan polis, kommun och andra parter. Om du är en av de slumpmässigt utvalda medborgare som fått en enkät hemskickad hoppas vi att du tar dig tid att svara, säger Mats Trulsson, ansvarig för trygghetsmätningarna i polisregion Syd, i ett pressmeddelande.

Genom undersökningen vill man få större kunskap om vad medborgarna har för uppfattning om sin boendemiljö, vilket har betydelse för polisens och kommunens strävan att utgöra ett bra arbete.

– Vi vill till exempel veta hur medborgarna ser på eventuella problem i sitt bostadsområde, om de har varit utsatta för brott eller inte under det senaste året, om de känner oro för att utsättas för brott och även om de känner sig trygga i sitt bostadsområde på kvällarna, säger Mats Trulsson.

Undersökningen skickades ut den 12 augusti och avslutas cirka två månader senare. Resultatet presenteras i slutet av året.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.