GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Tufft hinderbanelopp till helgen – skippar eliten

Till helgen går hinderbaneloppet Next Challenge av stapeln i Kalmarsundsparken. Både med nya hinder och ny inriktning.
– Det känns bra. Vi tar alltid in 4-5 nya hinder så att det ska kännas nytt varje gång. Vi har folk som sprungit varje år och de ska känna att det är trevligt och något nytt, säger Eddie Edgardo, projektledare.
Publicerad 7 september 2022
Bild från Next Challenge  2021.
Bild från Next Challenge 2021.Foto: Mehdi Barakat

Hinderbaneloppet går från Kalmarsundsparken till Stensö och tillbaka på olika underlag så som gräs, grus, lera och vatten. Nytt för i år är att man har valt att ha en lite kortare runda på fem kilometernoch slopa elitklassen.

– Vi har skippat den delen. Vi är ju ett motionslopp och det kanske är lite avskräckande när man har med eliten. Har vi elit en annan gång tror jag vi har det en separat dag. Istället har vi en kategori som heter Erfaren, det är för personer som sprungit loppet innan, säger Eddie Edgardo.

Vill ni att loppet ska bli mer folkligt?

– Det är tanken. Det kommer man kanske märka av mer nästa år. Det är väldigt bra hinder och en sträcka som de flesta klarar av. Just nu är det runt 350 personer anmälda och vi hamnar nog på 400 till slut. I barnloppet är det just nu 100 anmälda.

Första startfältet kickar igång klockan 10.00 på lördag.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.