Annons

Turismen tillbaka på samma nivåer som innan pandemin

De utländska turisterna har hittat tillbaka till Kalmar län.
Publicerad 10 april 2023
Foto: Mostphotos

Färska siffror från SCB:s gästnattsstatistik för 2022 visar att Kalmar län hade totalt 3 195 973 gästnätter, varav 549 327 var utländska besökare. Det innebär att det var fler utländska gästnätter i länet under fjolåret än under åren innan pandemin.

– Det är glädjande att se att efter två år av pandemi har utländska besökare nu hittat tillbaka till oss. Det är viktigt för den regionala utvecklingen av hela Kalmar län, säger regionala utvecklingsdirektören Helena Nilsson, i ett pressutskick.

Annons

I handlingsplanen för länets besöksnäring 2022-2024 fanns målen att länet skulle ha återfått till 2019 års nivå, 547 509 utländska gästnätter, senast år 2024. Det visar sig nu att man klarat målet redan under 2022.

Internationella besökare stod för 17 procent av det totala antalet gästnätter. De kom främst från Tyskland, men en stor andel kom även från Norge, Danmark, Nederländerna och Schweiz.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons