GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Veckans profil

Turkowitch: ”Utmanande att koppla bort jobbet”

Hon bär Kalmars fastigheter på sina axlar. LW Fastigheters verksamhetschef är den uthålliga kvinnan som aldrig vill släppa taget om arbetet. Möt Caroline Turkowitch som drivs av utveckling, älskar hundpromenader i skogen och har genomfört ett och annat Ironman.
Foto: Wilhelm Nilsson

Caroline Turkowitch

Ålder: 41.
Bor: På Varvsholmen i Kalmar.
Uppväxt: I Kalmar.
Familj: Två söner och hunden Daisy.
Yrke: Verksamhetschef.
Beskriv dig själv: Glad, positiv, energisk och uthållig.

God morgon, när klev du upp i dag?

– God morgon! Klockan sex är det uppstigning för mig.

Hur startar du helst dagen?

– Gärna med ett morgondopp. Jag bor på Varvsholmen och har vatten precis utanför dörren. Sen tar jag en promenad med hunden till kontoret på Svensknabben. Jag gillar inte att stressa på morgonen, men jag kan jobba hur sent som helst på kvällen.

Vilken årstid gillar du bäst?

– Definitivt hösten. Solen skiner fortfarande, det är en krispighet i luften, förväntningarna är mindre och allt är bara som en härlig bonus.

Hur tacklar du en motgång?

– Jag bollar gärna utmaningar med mina vänner. Omkring mig har jag ett fantastiskt nätverk – både i min stora familj samt genom kolleger och vänner.

– Sen har man av erfarenhet insett att man inte kan vinna i alla lägen utan att det gäller att se framåt – inte lägga alla ägg i en korg. Jag se varje motgång som en chans att bli lite bättre.

Vad gör du en ledig dag?

– Jag är chef för en stort bolag, vilket gör att ledighet alltid är något relativt. Det är en stor utmaning för mig att koppla bort tankar på arbete, men det är ju också för att det är så roligt jobb jag har. En ledig dag börjar jag gärna med att springa en långrunda tillsammans med familjen, därefter äter vi en sen och rejäl frukost tillsammans. Under dagen blir det lite hemmafix och aktiviteter med barnen. Kvällen avslutas med en middag tillsammans med goda vänner.

Person/personlighet du ser upp till?

– Jag har otroligt många inspirerande människor omkring mig som jag ser upp till. Personer jag har som förebilder i min yrkesroll, är bland annat min tidigare chef Christian Johansson på Deloitte. Honom har jag att tacka för mycket. Hans sätt att leda med tilltro och att låta människor växa, oavsett ålder, bakgrund och kön. Nu är han samtidigt en av de smartaste människor jag vet, men ändå fantastisk på att lyssna in andra. Christian tar till vara på kunskap och är orädd för att ändra uppfattning.

Foto: Wilhelm Nilsson

Hur gör du för att varva ner?

– Då är jag gärna utomhus. Det är fantastisk avkoppling att springa en lång runda i skogen. Nu har jag precis skaffat hund och det är precis lika härligt med en lugn skogspromenad.

Vad läser/lyssnar eller tittar du helst på?

– Sedan ett år tillbaka är jag med i en bokklubb. Tyvärr har jag inte börjat läsa mer för det. Jag lyssnar en hel del och är då all-lyssnare, från P1 dokumentär, någon träningspodd eller något lättsamt; exempelvis Keeping Up med Jennie & Malin.

Vilken utbildning studerade du?

– Jag gick ekonomprogrammet på Kalmar högskola.

Vad är det bästa med ditt jobb?

– Att det är jätteroligt och att det finns en stor variation på arbetsuppgifter.

Vilken är den vanligaste frågan du får om ditt arbete?

– Har ni någon ledig lägenhet? Nu har vi förvisso fått igång lägenhetsproduktionen i Kalmar så frågan är inte riktigt lika vanlig längre.

Jobb i ditt nästa liv?

– Jag har haft många olika karriärer och därigenom haft fantastiskt givande arbetsplatser. Däremot skulle jag inte byta mitt nuvarande jobb mot något i världen.

– Fastighetsbranschen är omväxlande och innefattar så många delar. Att bygga något, att förvalta något, att vara en del i samhällsutvecklingen, att möta människor och så gillar jag ju att räkna på saker. För mig är det lika viktigt att låta människor växa som att bolaget växer och då är det fantastiskt att jobba i ett välmående bolag så i framtida liv så är LW Fastigheter min arbetsplats.

"Jag har otroligt många inspirerande människor omkring mig som jag ser upp till."

Det här visste ni inte om mig!

– Förmodligen vet inte så många om att jag är ultralöpare.

Tre kändisar du gärna skulle bjuda på middag?

– Är det middag hos mig så är det fest! Gärna en tjejfest, så jag bjuder in tre inspirerande kvinnor som har härlig energi och skinn på näsan.

– Carolina Gynning, jag tycker att hon är fantastisk på att förnya sig, vara aktuell, frispråkig, ta för sig av livets goda.

– Sarah Sjöström, jag upplever att det finns en förväntan på kvinnor att livsval präglas av en önskan att göra gott och inte tjänar pengar. Jag tycker Sarah visar att man kan göra båda.

– Christina Stenbeck, det är inte enkelt att ärva sin position men hon har levererat och vågat gå sin egen väg. Hon har ett stort engagemang i att stötta nya entreprenörer.

Vad skulle du bjuda på?

– Ojoj, nu kommer vi in på mina riktigt svaga sidor! Troligtvis är kylskåpet sorgligt tom. Dessutom så är jag inget bra alls på att laga mat. Man ska fokusera på sina bra sidor, och inte stressa över världsliga ting. Jag hämtar mat och den här kvällen blir det råbiff från Slipkajen. Jag äter helst inte kött, men ska det vara kött så ska det vara rött. Till maten serveras rött vin.

Vad är fredagsmys för dig?

– Att hela familjen är hemma. Det som tidigare var vardag, är nu med en 15-åring och en 17-åring sann lyx! Vi äter hemmagjord pizza, pratar, kollar på någon film och äter godis i soffan.

Vem skulle du ta med dig till en öde ö?

– Den kom jag inte på själv, men jag hörde någon som ville ta med sig Donald Trump till en öde ö. Jag är absolut inte någon fan av honom, men jag tror att världen skulle bli en bättre plats utan honom. Så jag tar en för laget..

Har du en bucket list, och vad står det i så fall på den?

– Jag är inte typen som har bucket-list. Snarare är jag en ”doer” och samtidigt ganska enkel, så har jag drömt det – har jag troligen gjort det.

– Däremot vill jag visa mina söner mer av Sverige. Inlandsbanan upp till Gällivare och ett avslut på Kebnekaise vore fantastiskt att hinna med, innan de blir för gamla att åka på äventyr med sin mamma.