Annons

Turnéaktuella Darin om showen och nya albumet: ”Började tungt och avslutades glatt”

Det har gått 19 år sedan Darin Zaynar klev in och ställde sig framför Idoljuryn. Sedan dess har han hunnit med åtta album och konserter landet runt. Till hösten släpper han sitt nionde album och kommer till Kalmar med sin arenaturné ”Darin Arena Tour”.
Publicerad 28 augusti 2023
Darin.
Darin.Foto: Pressbild

Den sista september är det dags. Då möter Darin sin fanskara i Kalmar på Hatstore Arena i Kalmar. Efter ett år av planering och repetitioner är han redo att ge sig ut på arenaturnén ”Darin Arena Tour” som gör elva stopp runtom i landet.

– Jag ser så mycket framemot att turnera och komma till Kalmar. Jag ser framemot showen och att få möta publiken och dela med mig av vad vi skapat, säger Darin.

Annons

Under 2021, mitt under en pandemi, började Darin skriva nytt material. Tanken var först att skriva för sig själv och inte ge ut några låtar, det kändes för nära och jobbigt, berättar han.

– Jag menade inte att släppa det jag skrivit, för det kändes så utlämnade och nära under tiden. Men nu har det gått några år och efter så lång tid har jag en annan distans till det hela.

De jobbiga känslor han gick igenom under 2021 resulterade i låten ”Starkare” som släpptes tidigare i våras. Texterna och låtarna han producerade för två år sedan resulterade ändå i ett nytt svenskt album – det första på sex år och det första han skrivit själv. Albumet fick namnet ”En annan jag” och släpps den 15 september.

– Jag har skrivit hela albumet helt själv, allt från ackord till produktion. Alla utom en låt. Det är bra att skriva när man har mycket och det hjälper mig. Det känns stort när man släpper album, det är en hel story som jag har skrivit på i över två år nu.

– Det känns fantastiskt, säger Darin.

”Det ska bli ett fint minne med många olika känslor”, säger Darin om höstens arenaturné.
”Det ska bli ett fint minne med många olika känslor”, säger Darin om höstens arenaturné.Foto: United Stage

– ”Starkare” var en av de första låtarna jag skrev till albumet och den sista jag skrev var ”Satellit” som är en väldigt upptempolåt. Man kan väl säga att det började tungt och avslutades glatt.

Under sina 19 år som en av Sveriges mest populära artister har han hunnit ge ut flera låtar – och gå igenom många olika musikstilar genom åren. Med arenaturnén hoppas han kunna erbjuda något för alla i publiken.

– Jag kommer skapa olika världar under showen. Jag delar upp konserten i olika delar, Det kändes som att det blev ett bra sätt eftersom jag haft många stilar. Jag gjorde en akustisk turné för två år sedan, det som är skönt då är att man kommer publiken nära. Den biten vill jag få med in i denna turnén också, men att det också blir en mäktig arenakänsla.

– Den blir en blandning av gamla och nya låtar.

Vad vill du att publiken i Kalmar ska ta med sig efter konserten?

Annons

– Jag vill att de går därifrån med en känsla av att de känt det mesta som man kan. Det ska bli ett fint minne med många olika känslor. Jag vill att man ska med sig någonting därifrån. Man ska må bra efteråt.

Vad betyder publiken för dig?

– Publiken betyder ju allt. Utan fans så hade det inte varit möjligt för mig att få göra detta. Jag tycker det är fint att vi tillsammans har fått dela denna resan under åren och att många följt den.

Jag brukar fråga vad artister som kommer hit har på sin rider. Vad står på din?

– Haha, jag kommer försöka vara nyttig denna turnén. Jag behöver ha med mig te och ingefära för rösten. Förut hade jag tårta på min rider, haha.

Du tycker om tårta alltså?

– Ja, vem gör inte?

Linn SvenssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons