unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Nyheterarrow-down
  2. Avdelningararrow-down
  3. E-tidning
  4. Söksearch
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!

TV: Familjen Eds julpynt har blivit en hajp

Barnen fick fria händer – då fylldes snabbt två kundvagnar med ljusslingor. Nu har familjen Eds hem på Karlssons äng blivit sagolikt.

För Kalmarbon Kristian Ed har ljusbelysning alltid legat honom varmt om hjärtat. Intresset har han tagit fram runt Halloween, då han har smyckat med diverse kusliga sken. Men att han skulle vara lika hängiven runt jultid – det trodde han aldrig skulle ske.

Förrän barnen en dag fick fria händer i butiken.

– Vi bestämde oss för att åka och köpa ett par enstaka ljusslingor till jul. När vi var klara hade vi fyllt två kundvagnar, skrattar Kristian fram.

Inte nog med det. På söndagen bad de fyra ungarna sin pappa om att de skulle återvända till butiken för att köpa än mer. Som den ljusfantast Kristian är, kunde han knappast motstå frestelsen. Nu är pappa Kristian ett antal lördagsgodispåsar fattigare men han kan i alla fall glädja sig åt att hans julpynt kan vara bland det pampigaste i hela Kalmar.

20 000 dioder lyser upp i vintermörkret.
20 000 dioder lyser upp i vintermörkret.
Foto: Wilhelm Nilsson

– Jag tror nog det. Många åker förbi och tittar, medan andra kommer gåendes och stannar till lite nyfiket. Det är bara positiva kommentarer som jag har fått höra. En del tycker att det här är ett ljus i det mörker som vi befinner oss i. Kan man bistå med lite glädje så gör jag gärna det, berättar Kristian Ed.

Huskroppen, taket och staketet har förgyllts med 20 000 dioder. Därutöver har Kristian också lagt till belysning i ett par buskar och gjort en ren som skiner upp. För den som vill titta närmre bör inte gå för långt in på tomtgränsen för utanför dörren står en luftdriven snögubbe och vaktar.

– Mellan klockan 16 och 20 lägger jag dessutom in julmusik som spelas i trädgården. Det skapar en otrolig myskänsla, förklarar han.

Dekorationerna är många. Utöver en tomte och en snögubbe – syns även en ren till i trädgården.
Dekorationerna är många. Utöver en tomte och en snögubbe – syns även en ren till i trädgården.
Foto: Wilhelm Nilsson

Det krävs ett stort nörderi för att dels lägga sådan kraft och pengar för ett sådant mästerverk, vilket Kristian håller med om. Men ännu är han inte färdig. Nästa år kommer det bli än mer ”galet”.

– Det här är bara början. Men då kommer det bli mega-galet, men på vilket sätt vilket sätt avslöjar jag inte nu..., säger han finurligt.

Läs mer