Annons

Två anhållna efter grova rånet i Kalmar: ”Fler inblandade”

På onsdagen larmades polis till Jenny Nyströms gränd i Kalmar med anledning av ett rån. En ung man uppgav att han blivit misshandlad och rånad, han fördes med ambulans till sjukhus för undersökning. Flera polispatruller skickades till platsen för att leta efter de misstänkta gärningsmännen.
Publicerad 20 augusti 2020
Foto: Agnes Aronsson

Senare på onsdagskvällen greps två personer misstänkta för grovt rån alternativt rån.

– Det sitter två personer anhållna misstänkta för grovt rån. Vi jobbar efter att det är fler inblandade som är på fri fot och vi ska försöka anträffa dem. Vår uppfattning är också att offret och någon av gärningsmännen är bekanta med varandra sedan tidigare. Det är viktigt för allmänheten att veta, att det inte var mot något okänt offer för dem, säger Robert Loeffel, presstalesperson vid polisen.

Annons

Den utsatte mannen ska ha blivit misshandlad med ett tillhygge, vad för tillhygge vill polisen inte gå ut med i nuläget. Han ska enligt initiala uppgifter ha blivit rånad på sin mobiltelefon.

– Vi har uppgifter att jobba vidare med vilka som kan tänkas vara inblandade. Vi jobbar febrilt.

De misstänkta gärningsmännen är i 20-årsåldern.

Klockan 09.06 på fredagen inträffade ett rånförsök i anslutning till en second hand-butik i närheten av Margaretaplan i södra Kalmar.

Hur vanligt är det med ett rån och ett rånförsök inom loppet av ett dygn i Kalmar?

– Det är tämligen ovanligt.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons