GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Två av fyra begärs häktade efter knarkfynd i bil

Två av de fyra män som greps av polis, när de färdades i en bil lastad med narkotika på Ölandsleden i onsdags, begärdes på fredagen häktade.
Kalmar tingsrätt. Arkivbild.
Kalmar tingsrätt. Arkivbild.
Foto: Agnes Aronsson

Åklagaren vill att männen, 20 och 25 år gamla, ska häktas på sannolika skäl misstänkta för narkotikabrott. Häktningsförhandling sker under eftermiddagen och vid 13-tiden hade 20-åringen häktats mot sitt nekande. Åklagaren har rätt att ålägga restriktioner och åtal ska vara väckt senast den 21 maj.

Sommaren 2019 fälldes de två tillsammans med sex andra män för hantering av stora mängder knark i Kalmar och Karlskrona. Huvudmännen dömdes av tingsrätten till 5,5 respektive 6 års fängelse. 20-åringen dömdes till skyddstillsyn och till att genomgå vård och behandling för sitt missbruk. 25-åringen dömdes till skyddstillsyn och samhällstjänst.

Redan våren 2020 dömdes de två på nytt för narkotikabrott. 20-åringen fick tio månaders fängelse och blev villkorligt frigiven på nyårsafton. 25-åringen dömdes till 1,5 års fängelse och blev villkorligt frigiven i slutet av november.