GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Två fall av utpressning i Kalmar har anmälts till polisen

Publicerad 2 augusti 2022
Genrefoto: Mickes fotosida/Mostphotos
Genrefoto: Mickes fotosida/Mostphotos

Vid 15.30-tiden på söndagen ska en kvinna i 55-årsåldern i Kalmar ha utsatts för utpressning.

– Målsägaren uppger för polisen att hon blivit ovän med en flyktigt bekant. Hon spärrar personen på sociala medier och på telefonen. Plötsligt får hon ändå ett meddelande där det står att om den misstänkte inte får sina pengar hotar han henne med våld, säger Thomas Johansson, polisens kommunikatör.

Under söndagen ska ett till utpressningsförsök ha inträffat i Kalmar.

– Målsägaren, en man i 30-årsåldern blir uppringd av en okänd man som uppger att han har haft kontakt med mannens dotter, och säger ”om du betalar 6000 kronor drar vi ett sträck över det hela”. Han får även sms med samma innehåll. Han för dock inte över några pengar utan anmäler till polisen, säger Thomas Johansson.

Agnes AronssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.