Annons

Två jubileum och en invigning firades med korvkalas: “Den här sammanhållningen gör mycket”

Under lördagen kallades det till kalas i Långviken av Långvikens bastuförening. Trots det oväder som infann sig, var det många människor som klev in genom dörren till värmen. Tillsammans firade de bland annat den nya bastun.
Publicerad 22 oktober 2023
Jan Erlandsson, ordförande i föreningen.
Jan Erlandsson, ordförande i föreningen.Foto: Philippa Nilsson

Storm, regn och vita gäss på vattnet var inget som stoppade en invigning i Långviken. Det var den vedeldade bastun som hade fått en uppgradering. Med ytterligare ett fönster ut mot vattnet och mer yta att sitta på stod det äntligen färdig.

– Vi har bytt ut all beklädnad, har ett nytt golv och byggt ut cirka 2-3 kvadratmeter, vilket gör den större, säger Jan Erlandsson, ordförande i föreningen Långvikens bastuförening.

”Vi har bytt ut all beklädnad, har ett nytt golv och byggt ut cirka 2-3 kvadratmeter”, säger Jan Erlandersson.
”Vi har bytt ut all beklädnad, har ett nytt golv och byggt ut cirka 2-3 kvadratmeter”, säger Jan Erlandersson.Foto: Philippa Nilsson
Annons

Tidigare var den i ett mörkt tema och antalet lavar var begränsade. Jan Erlandsson berättar att platsbristen troligtvis hindrade många människor från att komma till bastun. Nu hoppas han på att fler vill komma.

– I dag får vi nästan in tio stycken fler än vad vi tidigare fått, säger Jan Erlandsson.

Många kom för att fira den nya bastun.
Många kom för att fira den nya bastun.Foto: Philippa Nilsson

I samband med att bastun stod klar efter renoveringen, var det även två andra jubileum som firades. Dels firades anläggningen som fyller 75 år samt att föreningen firar 30 år i år. Under lördagen bjöds det därför in till korvkalas med kaffe och bullar.

Nu står ytterligare en renovering inför dörren. Nästa gång ska bland annat duscharna renoveras upp.

Vad är det bästa med att basta och bada just här?

– Jag tycker att det är skönt att få den här friheten på något sätt med havet och basta. Sen att vi blir ett gäng. Den här sammanhållningen gör mycket, avslutar Jan med att säga.

Philippa NilssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons