unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Nyheterarrow-down
  2. Avdelningararrow-down
  3. E-tidning
  4. Söksearch
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!

Två män åtalas för amfetamingömma i kolonistuga

När polis patrullerade ett koloniområde i Kalmar i början av oktober fick de syn på en person som var bekant sedan tidigare.
Polisens foto av amfetaminet, uppdelat i flera mindre påsar.
Polisens foto av amfetaminet, uppdelat i flera mindre påsar.
Foto: Polisen

När patrullen pratade med mannen uppträdde han nervöst och verkade vara påverkad. På frågan om han förvarade narkotika inne i en kolonistuga han hade tillgång till blev svaret att det ”borde han inte ha”.

Men det hade han.

Förvisso hittas en mindre mängd cannabis och dopningsmedel i stugan, men det stora fyndet görs i ett underskåp i ett utekök på stugans baksida. I en papperspåse från Coop och en plastpåse från Ica ligger drygt 400 gram amfetamin.

Amfetaminet ska 48-åringen tillsammans med en några år yngre kamrat ha haft i syfte att sälja vidare.

I förhör berättar 48-åringen att de har hämtat knarket i Nybro en tid innan och sedan delat upp det i mindre portionsförpackningar, varav lite har hunnit säljas.

Nu har bägge männen, som suttit häktade sedan gömman avslöjades, åtalats för flera fall av narkotikabrott.