Annons

Två vattenskotrar i krock utanför Kattrumpan – stor räddningsinsats

Under lördagen vid 16-tiden ska två vattenskotrar med fyra personer ombord ha krockat i vattnet utanför Kattrumpan i Kalmar.
Publicerad 18 juni 2022
Efter räddningsinsatsen bogserades vattenskotrarna in till Ölandskajen vid Sjöräddningssällskapet.
Efter räddningsinsatsen bogserades vattenskotrarna in till Ölandskajen vid Sjöräddningssällskapet.Foto: Hedda Ottestam

Enligt Sjö- och flygräddningscentralen ska två personer ha blivit intagna till ambulans för kontroll. Om de behövde följa med till sjukhus är oklart.

– Två togs in till ambulans, en av dem hade väldigt ont i ryggen och nacken men hur allvarligt det var vet jag inte, säger Christer Ekeroth, assisterande räddningsledare vid Sjö- och flygräddningscentralen.

Annons

En stor räddningsinsats med kustbevakningen, sjöräddningen, räddningstjänst och polis larmades till platsen. Även räddningsdykare var på plats.

– Förundersökningsledare hos polisen har lämnat över ärendet till Kustbevakningen som kommer utreda vad som orsakat olyckan, säger Rickard Lundqvist vid polisregion syd.

– I nuläget råder förundersökningssekretess och vi vet inte än vilken rubricering ärendet kommer utredas som, säger Pontus Ekström, vakthavande befäl vid Kustbevakningen.

Foto: Hedda Ottestam
Hedda OttestamSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons