Annons

Två veckor sedan misstänkta överfallsvåldtäkten: ”Gjort mycket för att få tag i vittnen”

Det har gått två veckor sedan den misstänkta överfallsvåldtäkten inträffade vid gångtunneln under Jutenabbevägen i Kalmar. Trots detta har polisen fortfarande ingen misstänkt eller några vittnen.
Publicerad 31 januari 2023
Gångtunneln på Jutnabbevägen intill Ölandsleden där överfallsvåldtäkten ska ha ägt rum.
Gångtunneln på Jutnabbevägen intill Ölandsleden där överfallsvåldtäkten ska ha ägt rum.Foto: Linn Svensson

Det var måndagen för två veckor sedan som en kvinna anmälde till polisen att hon utsatts för en överfallsvåldtäkt i anslutning till en gångtunnel på Jutnabbevägen intill Ölandsleden i Kalmar.

Polisen vidtog snabbt åtgärder och en misstänkt man kunde gripas redan samma kväll. Han anhölls på sannolika skäl misstänkt för grov våldtäkt men blev senare släppt på fri fot. Mannen är inte längre misstänkt i ärendet.

Annons

Enligt Robert Loeffel, presstalesperson vid polisregion Syd, har polisen lagt ner mycket tid och kraft på att få tag i vittnen av händelsen.

– Vi har sökt vittnen med hjälp av flygblad och dörrknackning samt stått på plats vid platsen vid samma tidpunkt som brottet inträffade. Vi har nått ut via sociala medier och vanliga medier. Vi har gjort mycket för att få tag i vittnen, men inte hittat några hittills, säger han.

Det finns i nuläget ingen misstänkt och händelsen rubriceras fortfarande som grov våldtäkt.

Hedda OttestamSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons