GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Två villainbrott anmälda till polisen – brottsplatsundersökning genomförs

Två villainbrott i Kalmar anmäldes till polisen under torsdagen. Det är två av flera bostadsinbrott som har inträffat de senaste veckorna.
Publicerad 5 augusti 2022 • Uppdaterad 5 augusti 2022
Polisavspärrning foto: Mostphotos
Polisavspärrning foto: Mostphotos

Mellan 15-tiden på tisdagen och 11.45 på torsdagen inträffade ett inbrott i en villa på Vestavägen i Berga i Kalmar.

– Det är ett fullbordat inbrott och man har varit och dragit ut lådor och skåp och det är stökigt. Man har förmodligen brutit ett fönster och tagit sig in. Vi ska göra brottsplatsundersökning där och då får man inte ge sig in förrän det är färdigt, och av den anledning har vi ingen godslista ännu på vad som är stulet, säger polisens kommunikatör Thomas Johansson.

Målsägare är en kvinna i 90-årsåldern.

Mellan 15-tiden på tisdagen och 09 på torsdagen ska ännu ett inbrott ha skett - denna gång i en villa på Ellidas gränd i Kalmar. Det är ett dödsbo och huset är för tillfället obebott.

– Det är samma där, man har stökat runt och dragit ut lådor och skåp och rivit ut saker. Vi har ingen lista på gods utan det kompletterar man med sedan, säger Thomas Johansson.

Polisen har upprättat två anmälningar om fullbordad stöld genom inbrott i villa.

Här kan du läsa mer om några av de andra inbrott som skett i Kalmar den senaste tiden:

Agnes AronssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.