Annons

Ung man åtalas – ska ha dödshotat flickvännens ex

Publicerad 7 februari 2023
Kalmar tingsrätt.
Kalmar tingsrätt.Foto: Hedda Ottestam

En man i 20-årsåldern åtalas vid Kalmar tingsrätt misstänkt för olaga hot.

Detta då han en natt ska ha ringt till sin flickväns expojkväns pappa och sagt att han skulle komma dit och slå ihjäl deras son, alltså flickvännens expojkvän. Han ska även ha sagt att han skulle komma dit och bränna upp familjens bilar.

Annons

Det var när mannen och expojkvännen befann sig på en parkeringsplats i Kalmar som mannen ska ha sträckt sig in i expojkvännens bil och skrikit åt honom. Då ska expojkvännen ha ringt till sin pappa och berättat att han var ”igång igen”. Medan de pratade med varandra i telefon ringde den nu åtalade mannen till expojkvännens pappa.

Pappan uppger i förhör att mannen uttalat ”en del hot” och uppfattats som berusad. Han berättar att han sade åt mannen inte sätta sin fot på hans tomt. Det var efter det uttalandet som mannen ska ha sagt "ska de vara på det jävla viset så kan jag slå ihjäl din son med".

Den åtalade mannen berättar i förhör att han inte minns särskilt mycket av händelsen men att han har för sig att han hört expojkvännen kalla hans flickvän för skällsord och att det var därför de börjat bråka med varandra. Han förnekar brott.

Hedda OttestamSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons