Annons

Ung man begärs häktad efter gripande – bar på skarpt vapen

En 21-årig man hemmahörande i Skåne län begärdes under torsdagen häktad på sannolika skäl misstänkt för förberedelse till mord och grovt vapenbrott. Detta efter tisdagens stora polisinsats i Ljusstaden.
Kalmar • Publicerad 12 januari 2023
Huruvida den misstänkta mannen kan kopplas till pågående konflikter i området är i nuläget okänt.
Huruvida den misstänkta mannen kan kopplas till pågående konflikter i området är i nuläget okänt.Foto: Hedda Ottestam

Det var vid 23-tiden på tisdagskvällen som polisen kallades till Ljusstaden efter att en inringare larmat om en mystisk person som synts till i området. Inledningsvis angav polisen att gripandet skett i Norrliden.

När polisen kom till området lyckades de lokalisera en man, som är en 21-åring från Skåne. Mannen försökte fly från polisen, men lyckades inte.

Annons

– Polisen sprang efter honom och lyckades gripa honom. I anslutning till honom anträffades ett skarpt handeldvapen, sa polisens presstalesperson Robert Loeffel morgonen efter insatsen.

Efter gripandet framkom det uppgifter som gjorde att mannen förutom vapenbrott även misstänktes för förberedelse till mord. Han anhölls tidigt på onsdagsmorgonen.

Nu begärs mannen häktad av Kalmar Tingsrätt på sannolika skäl misstänkt för förberedelse till mord och grovt vapenbrott.

Huruvida den misstänkta mannen kan kopplas till pågående konflikter i området är i nuläget okänt.

– Självklart undersöker vi om det finns koppling, sa Loeffel då.

”I anslutning till honom anträffades ett skarpt handeldvapen.”
Robert Loeffel, polisen.
Linn SvenssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons