GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Ung man döms för grovt rattfylleri vid fest

En man i 18-årsåldern döms för grovt rattfylleri efter en bilfärd i samband med en fest. Färden slutade med en trafikolycka vid ett vägbygge.
Publicerad 29 januari 2022
Foto: Hedda Ottestam

Det var i Kalmar i augusti förra året som händelsen utspelade sig.

Polis kallades till en adress i Kalmar med anledning av ett rattfylleri. När polisen anländer är det en massa ungdomar på platsen som är mer eller mindre onyktra.

I förhör berättar en polisman att de får syn på en krockskadad bil på uppfarten till en bostad. Det är rörigt på platsen och ingen person vet något om att någon kört bil. Till slut är det en ung man som kommer fram och erkänner att han kört bilen.

Det framkommer sedan att han i närheten av festen kört in i en refug vid ett vägbygge så att denna vält ned över ett ledningsarbete. Han hade 1,17 promille alkohol i blodet vid tillfället.

Den unga mannen är inte tidigare dömd för brott och enligt tingsrätten saknas det anledning att anta att han kommer att göra sig skyldig till fortsatt brottslighet.

Mannen döms för grovt rattfylleri och påföljden blir villkorlig dom med 40 timmars samhällstjänst.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.