Annons

Ung man gripen efter rånförsöket

Polisen har efter utredningsarbete kunnat gripa en person som är misstänkt för att ha varit involverad i rånförsöket på Kaggensgatan under förmiddagen.
Publicerad 22 oktober 2020
Foto: Linus Gunnarsson

Polisen larmades under förmiddagen till Kaggensgatan i Kalmar, med anledning av ett rånförsök mot ett urmakeri. Den gripne är en ung man född -99.

Det var vid 10.14 som polisen larmades. Två personer ska då ha kommit åkandes på en mörk moped på Kaggensgatan och stannat till. Den ena gick in på urmakeriet med ett tillhygge och slog under rånförsöket sönder fönstret. Gärningspersonen lämnade platsen på moped tillsammans med den väntande kumpanen, utan att ha fått med sig något stöldgods.

Annons

– Jag klämde honom i dörren, men jag lyckades inte hålla fast honom. Men jag tror att han fick lite ont i armen och hans fot fastnade i dörren, berättade ett anonymt vittne för KalmarPosten.

Polisen är nu klara på platsen och en anmälan upprättas.

Agnes AronssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons