Annons

Ung man hittad död i centrala Kalmar – polisen utreder mord

Polisen uppger att en man i 20-års åldern har hittas avliden utomhus på Östra Vallgatan på Kvarnholmen i Kalmar vid 04.00-tiden natten mot fredagen den 11 februari. Mannen ska enligt polisen haft skottskador i huvudet.
Publicerad 11 februari 2022 • Uppdaterad 19 april 2022
Polisen på plats vid ett misstänkt mord på Östra Vallgatan i Kalmar natten till den 11 februari 2022.
Polisen på plats vid ett misstänkt mord på Östra Vallgatan i Kalmar natten till den 11 februari 2022.Foto: Agnes Aronsson

Vid klockan 08.00-tiden fanns polisen fortfarande kvar på platsen där mannen anträffades. En teknisk undersökning pågår och polisen har gjort fynd som styrker att en skottlossning har inträffat. Flera personer har hämtats in till förhör men ingen misstänkt gärningsperson har ännu gripits. Anhöriga har underrättats.

Foto: Agnes Aronsson

Enligt uppgifter till KalmarPosten hördes skott strax efter 02 i natt. Detta är ingenting som polisen kan kommentera i nuläget.

Annons

– Tyvärr kan jag inte berätta någonting om händelsen just nu utan hänvisar till förundersökningssekretessen, säger Karl Haag, stationsbefäl vid polisen i Kalmar.

Avspärrning vid gamla Badhuset på Östra Vallgatan i Kalmar.
Avspärrning vid gamla Badhuset på Östra Vallgatan i Kalmar.Foto: Agnes Aronsson

KalmarPosten har pratat med Jimmy som bor i närheten av brottsplatsen. I natt strax innan klockan fyra hörde han en kille som skrek utanför fönstret. Det var en vän till offret som hade anträffat honom avliden.

– Jag öppnade fönstret och nedanför på gatan ligger det en kille, han är helt chockad, och han säger ”de har dödat honom, de har dödat honom”, säger vittnet Jimmy.

– Jag blir förbannad helt enkelt. Det är återigen en dödsskjutning, och till och med i Kalmar den här gången.

Att det var den avlidne mannens vänner som hittade honom bekräftas av polisen.

– Det var hans vänner som hittade honom och som ringde in till polisen. Det kom inte in till oss som en sedvanlig skjutning i form av att folk hört skott. Vi är väldigt intresserade av fler vittnesuppgifter. Är det någon som har sett eller hört något alls är man hjärtligt välkommen att kontakta oss på 114 14, säger polisens presstalesperson i region syd, Kim Hild.

Har några personer tagits in för förhör?

– Ja, vi har tagit in några för förhör, ett par stycken. Ingen är gripen misstänkt för brott. De har förhörts som vittnen eller för att få upplysningar, säger Kim Hild.

Mord på Östra Vallgatan i Kalmar natten till den 11 februari 2022.
Mord på Östra Vallgatan i Kalmar natten till den 11 februari 2022.Foto: Agnes Aronsson

Enligt polisens presstalesperson Robert Loeffel är offret känt av polisen sedan tidigare.

– Vi kan väl säga att den här personen, offret, är tidigare känd av polisen. Vi har ingen misstänkt i utredningen. Det vi jobbar vidare med är den tekniska undersökningen. Vi knackar dörr i området. Sedan jobbar vi också med inre informationsinhämtning, med kartläggning kring offret nu när vi vet vem han är. Vi ska försöka få fram en motivbild, om det är en uppgörelse eller vad det kan vara, säger Robert Loeffel.

Annons

Vittnesuppgifter är en viktig del för polisen i deras arbete.

– Ofta får vi in samtal om skottlossning - så var det inte i detta fallet. Vi är jätteintresserade av iakttagelser och upplysningar. Det är inte många människor som rör sig ute klockan fyra på morgonen i Kalmar. Det finns många sätt att fly från en brottsplats som denna, via cykel, bil och så vidare. Det är jätteintressant för oss om det är någon som sett något på Kvarnholmen, säger Robert Loeffel.

Under dagen ska polisen arbeta med trygghetsskapande åtgärder i Kalmar. De kommer finnas på plats i stan för att vara tillgängliga för allmänheten. Dessutom har man gjort dykningar i vattnen vid brottsplatsen.

– Vi gör det som ett led i brottsplatsundersökningen, för att söka bevis. Något av värde för utredningen är det vi letar efter, säger Robert Loeffel.

Dykare vid vattnet i närheten av brottsplatsen efter mordet på en man Östra Vallgatan.
Dykare vid vattnet i närheten av brottsplatsen efter mordet på en man Östra Vallgatan.Foto: Linus Gunnarsson
Agnes AronssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons