Annons

Unga förberedde stenkastning mot bilar

För en tid sedan utsattes ordningsvakter för stenkastning i Norrliden. En händelse som kan ha inspirerat yngre individer i stadsdelen.
Publicerad 23 mars 2021
Enligt anmälan hade grabbarna samlat ihop tegelstensliknande sten på båda sidor om Norrlidsvägen, med avsikt att kasta på bilar.
Enligt anmälan hade grabbarna samlat ihop tegelstensliknande sten på båda sidor om Norrlidsvägen, med avsikt att kasta på bilar.Foto: Nikolay Chekalin/Mostphotos

Det var i söndags eftermiddag, vid 16.50-tiden, som en polispatrull stoppades av en kvinna som just varit med om något dramatiskt.

– Hon har kört på Norrlidsvägen och fått syn på tre unga personer som stått redo att kasta sten, säger polisens presstalesperson Robert Loeffel.

Annons

När kvinnan tvärbromsar och tutar springer de tre grabbarna därifrån. Även en man i bil ska ha hoppat ut och sprungit efter trion, utan att komma ifatt dem.

Det visar sig att grabbarna har lagt upp högar med tegelstensliknande sten på båda sidor om vägen.

– Det är 60 kilometer i timmen där, så det är stor risk för att de stenarna hade gjort svår skada, säger Robert Loeffel.

Polisen rubricerar ärendet som försök till grov misshandel.

Efter stenkastningen den 5 mars har kommunens ordningsvakter bara åkt till Norrliden i sällskap av polis.

Simon KarlssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons