Annons

Unga män döms efter misshandel vid Tullslätten

Fem unga män åtalades för grov misshandel efter den uppmärksammade misshandeln vid Tullslätten i somras. Nu döms tre av dem för misshandel – övriga frias.
Publicerad 28 september 2023 • Uppdaterad 29 september 2023
Sekvens från film.
Sekvens från film.Foto: Ur polisens förundersökning

Två 19-åriga män och en 16-årig ung man döms efter att ha misshandlat en manlig bilförare vid Tullslätten den 24 juli i år. De två 19-åriga männen döms till fem månaders fängelse för misshandel medan 16-åringen döms till 70 timmars samhällstjänst. Tillsammans ska de betala totalt 75 000 kronor i skadestånd till mannen.

Den aktuella kvällen kallades polisen till platsen med anledning av misshandeln som flera personer bevittnade och även filmade. Upprinnelsen till misshandeln ska ha varit att de fem unga männen blivit arga på mannens bilkörning. Mannen ska ha blivit både skallad och fått motta sparkar och slag.

Annons

Totalt åtalades fem unga män för misshandeln, men då tingsrätten inte kan avgöra hur delaktiga övriga två har varit under misshandeln frias dessa. Åklagaren åtalade dessutom de fem unga männen för grov misshandel, men där gör tingsrätten bedömningen att misshandeln inte är att anses som grov. De två friade männen döms däremot för flera fall av ringa narkotikabrott, ett fall av narkotikabrott och brott mot knivlagen.

Linn SvenssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons