Annons

Ungdomsspelare från KFF överfallna av tyska supportrar

Två av Kalmar FF:s ungdomslag blev överfallna av tyska supportrar under ett träningsläger i Tyskland, rapporterar Fotbollskanalen.
Kalmar • Publicerad 20 februari 2023
Arkivbild.Foto: Mostphotos

Det var inför mötet mellan Hansa Rostock och Darmstadt som flera ungdomsspelare från KFF blev överfallna. Enligt Fotbollskanalen blev fyra ungdomar från klubbens ungdomslag P16 och P17 örfilade av Hansa-suppotrar vid en butik nära arenan Ostseestadion, inför matchen.

– Det var fyra av våra spelare som fick örfilar, men ingen blev skadad allvarligt, säger KFF:s akademichef Lucas Nilsson till Fotbollskanalen.

Annons

– Vi hade haft en förmiddagsträning och sedan käkat lunch och sedan gick några spelare till en affär, som ligger några hundra meter från hotellet, där vi bor precis bredvid deras arena. Då blev det i butiken först någon diskussion med två personer där inne, som inte förstod engelska och grabbarna kunde ingen tyska. Sedan följde de efter våra killar ut från affären och började jaga dem och slå efter dem. Våra killar uppförde sig föredömligt och ringde oss, då vi ledare var kvar på hotellet. Vi sprang dit rätt snabbt, och fick vara med och hindra de här två killarna, som var tydligt drogade. Det var lite otäck stämning. Sedan kom polisen rätt snabbt, så det lugnade sig, men några av våra spelare fick slag, säger Nilsson till Fotbollskanalen .

Efter händelsen hade KFF:s ledare ett möte med spelarna, och sedan gick de på matchen mellan Hansa Rostock och Darmstadt ihop. Hansa Rostock skriver på sin hemsida att de tar kraftigt avstånd från händelsen.

Linn SvenssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons