unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Nyheterarrow-down
  2. Avdelningararrow-down
  3. E-tidning
  4. Söksearch
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!

Ungdomstrio döms för allehanda brott

Två 19-åringar och en 17-åring från Kalmar med missbruksproblematik har dömts efter en gemensam rättegång vid Kalmar tingsrätt.
Foto: Syda Productions/Mostphotos

Den ene 19-åringen fälls för både grov stöld och misshandel.

På nyårsafton slog han ned en ung man i samband med att han och hans kompisar avvisades från en fest i Lindsdal, just på grund av sitt narkotikabruk. Offret var bror till tjejen som arrangerat festen.

Och tillsammans med sin jämnårige kamrat bröt han sig in en bostad i Tegelviken två månader senare och stal kläder för några tusen kronor.

19-åringen döms till skyddstillsyn och 180 timmars skyddstillsyn och ska genomgå behandling för sitt missbruk. Han ska även betala drygt 20 000 kronor i skadestånd.

Den andre 19-åringen har, förutom inbrottet i Tegelviken, lurat till sig drygt 7 000 kronor från tre olika personer genom att bjuda ut bland annat ringar till försäljning utan att ha för avsikt att leverera dessa.

Ynglingen befinner sig idag på ett behandlingshem och döms till skyddstillsyn, som förenas med ”föreskrifter om att genomgå den behandling som frivården finner lämplig” och krav på att lämna drogtester. Skadestånden uppgår till drygt 11 000 kronor.

Vid ett av de tillfällen 19-åringen lurade till sig pengar fördes de över till 17-åringens bankkonto, som fick några hundra kronor för att agera målvakt. 17-åringen döms för penningtvättbrott till ungdomsvård för att få bukt med sin drogproblematik.