Unikt färgsprak pryder Modehuset

En gråtrist höst? Nej då! På Hansa City har man verkligen tagit färgpaletten i behåll och låtit sinnet få jobba. Åtminstone när du kliver in i världen, The Colorspace.
Publicerad 10 oktober 2020
Hansa City har kommit med idén medan Camilla Ljunggren och hennes företag har tagit fram designen.
Hansa City har kommit med idén medan Camilla Ljunggren och hennes företag har tagit fram designen.Foto: Wilhelm Nilsson

I ena sekunden blickas man mot ett knallrosa rum som får en att längta till Karibien, för att i nästa sekvens fästa blicken mot ett solgult rum där inredningen känns igen från ett globalt varuhus. Nåja, kanske inte den nakna herrkroppen. En bit bort hamnar du plötsligt i djungel, möjligtvis Amazonas, där den gröna färgen kommer in i bilden. Men akta dig för krokodilen!

Vi har knappast åkt ut på en världsturné eller hamnat i lustiga huset. Den här gången har vi hamnat inne på Modehuset på Hansa City, den senare som har tagit fram utställningen The Colorspace.

Aliyah Soukiyh fastnade snabbt för krokodilen.
Aliyah Soukiyh fastnade snabbt för krokodilen.Foto: Wilhelm Nilsson

Du som har varit med och hjälpt Hansa City till att ta fram utställningen, hur föddes den här idén med ett stort färgkaos på ett köpcentrum?

– I början av året åkte vi runt i USA, och det vi befäste mest var Palm Springs i Kalifornien. Det var likt en oas med massa sprakande färger som verkligen livade upp. Då slog det oss att svenska handelsområden är ganska sterila, så då föddes The Colorspace, säger Camilla Ljunggren.

Det var Hansa City som kom på idén om en utställning. Designen har Camilla Ljunggren och hennes team tagit fram. Vill man uppleva The Colorspace går det att göra fram till månadsskiftet, därefter plockas den ner och då är tanken att den ska visas upp i andra delar av Sverige.

Cia och Veronica Engström var överens om att ”rummen var häftiga”.
Cia och Veronica Engström var överens om att ”rummen var häftiga”.Foto: Wilhelm Nilsson

– Vi vill sprida en sorts glädje och kreativitet. I dessa tider när värme och kärlek verkligen behövs, är det såklart väldigt viktigt att kunna sprida den här sortens budskap.

Den shoppingsugna har även chansen att belönas med ett presentkort på Hansa City ifall man väljer att dela med sig av sin kreativaste sida i något av de tillfälliga utställningsrummen.

Wilhelm NilssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.