Annons

Uppdatering: 45-åring avliden efter skott från polis

Den 45-åring som sköts av polis i samband med ett lägenhetsbråk i Storebro under gårdagskvällen har avlidit av sina skador, rapporterar Kalmarpolisen vid lunchtid på julaftonen.
Öland/Kalmar • Publicerad 24 december 2022
Lugnt på Öland och i Kalmartrakten, men Kalmarpolisen fick sent igårkväll bistå kollegor i norra länet då en polis tvingades skjuta en hotfull man.
Lugnt på Öland och i Kalmartrakten, men Kalmarpolisen fick sent igårkväll bistå kollegor i norra länet då en polis tvingades skjuta en hotfull man.Foto: Michael Ståhl

Polis och räddningstjänst på Öland och i Kalmartrakterna hade en stilla natt som inledning på julen.

– Vi har varit ute på ett larm där en hemtjänstgrupp i Kalmar var ute, men det var någon som tryckt på fel knapp, berättar Monica Carlström vid Trygg- och larmcentralen.

Annons

I övrigt rapporteras om en lugn natt.

– Vi har fått till oss att det är mycket halt, men än är det lugnt.

Under fredagskvällen fick Kalmarpolisen bistå sina kollegor i norra länet, Storebro, då en polis tvingades skjuta en person vid 21-tiden i samband med ett lägenhetsbråk.

”Skadeläget är allvarligt men inte livshotande.”

”På plats uppstår en hotfull situation då en man med tillhygge gör utfall mot polis, varpå en polisman avlossar sitt tjänstevapen. Den misstänkte gärningsmannen blir träffad av skottet och förs med ambulans till sjukhus. Skadeläget är allvarligt men inte livshotande”, skriver polisen på sin hemsida.

Under morgonen hade polisen ingen information om den skjutne 45-åringens skadeläge.

När det gäller polismannen kom fler uppgifter på julaftonens morgon:

”I situationen kastade gärningsmannen ett större tillhygge, som träffade polismannen i huvudet. Polismannen har under natten varit under vård men är nu utskriven.”

Uppdatering kl. 12.24: ”Den skottskadade mannen har avlidit som en följd av skadorna. Mannens anhöriga är underrättade”, skriver Kalmarpolisen på sin hemsida.

Peter BoströmSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons