GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Uppföljare till barnbok om kattsystrar från Kalmar släpps – utspelar sig på Öland

Förra sommaren släpptes den första boken om de två katterna som hette ”Kattsystrarna Wilda och Wilja på äventyr i Kalmar”. Nu kommer uppföljaren “Kattsystrarna Wilda och Wilja på cykelsemester på Öland”.
Publicerad 20 juli 2022
Författarna Malin Albertsson och Malin Johansson.
Författarna Malin Albertsson och Malin Johansson.Foto: Pressbild

Det är Malin Albertsson och Malin Johansson som skrivit boken och Anna Wallin som gjort illustrationer.

– Vi tycker mycket om Öland, och där finns så många speciella och fina miljöer som vi såg att vi kunde “kattifiera” och placera Wilda, Wilja och Grålle i, säger Malin Albertsson i ett pressmeddelande.

Förutom kattsystrarna får läsaren även möta den snälla kattfröken Doris och kusin Roxy från Nybro som tycker om att fågelskåda.

– Vi vill att barnen, deras föräldrar och mor- och farföräldrar ska skratta när de läser om Wilda, Wilja och Grålle, men även att de ska få tankar om vänskap och trygghet, säger Malin Johansson i pressmeddelandet.

Idén till böckerna om katterna uppstod när Malin och Malin, som är vänner efter att de båda har studerat i Kalmar, ville skriva en bok tillsammans. De två kattsystrarna Wilda och Wilja som finns i verkligheten blev inspiration och utgångspunkt för böckerna som riktar sig till barn mellan 6-9 år.

Hedda OttestamSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.