1. Livsstilarrow-down
  2. Kultur & Nöjearrow-down
  3. Familjarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Uteserveringen på Stortorget inte längre aktuell

Det fanns planer på en stor uteservering för flera restauranger på Stortorget i Kalmar. Det är i nuläget inte aktuellt, meddelar kommundirektör Annette Andersson.
Kommundirektör Annette Andersson.
Foto: Agnes Aronsson

Det var den 16 juni som Kalmar kommun presenterade möjligheten för stadens restauranger att ingå i en stor uteserveringen på Stortorget för att minska smittspridningen.

Tanken var att dela upp uteserveringen för de olika restaurangerna, som i så fall skulle behöva bygga upp kök på plats för att kunna servera gästerna både mat och dryck.

Under måndagen meddelade kommundirektören Annette Andersson att förslaget har lagts på is.

– Det är inte aktuellt i nuläget med restauranger på Stortorget, säger hon.

Det ska ha funnits två aktörer, Pinchos och Harrys, som varit intresserade av att vara en del av den stora uteserveringen. Som max fanns det plats för fem olika krögare. Enligt Annette Andersson har båda aktörerna nu hoppat av, vilket är anledningen till att den stora uteserveringen i nuläget inte är aktuell.

– Det är inte kommunen som har backat, utan det är krögarna själva. Vi från kommunens håll står startklara om det skulle komma upp något seriöst förslag, men det finns inget intresse nu, säger hon.

Varför backade restaurangerna?

– Jag tror att det handlade om att det är snabba puckar. Tiden är en springande faktor och de hinner inte få in personal och allt annat som behöver ordnas. Uteserveringen drivs i ett par månader och sedan tar det slut. I och med den nya lagstiftningen där kommunen från och med den 1 juli ska ha uppsikt över trängseln på uteserveringarna tyckte vi att det här var ett bra förslag. Vi kände även att vi ville ge restaurangerna förslaget så att de inte skulle tappa för mycket gäster i och med att de har minskat på sina vanliga platser, säger Anette Andersson, och tillägger,

– Jag tycker det är kul att vi försöker tänka lite nytt. En del saker går hem och andra inte. Det finns ingen prestige i det.

LÄS MER: Stor uteservering på Stortorget kan bli möjlig i sommar

Läs mer

Nyheter

Video visar misshandel av djur: ”Ren och skär dödsångest”

En inspelning som organisationen Djurrättsalliansen filmat vid en av Sveriges största äggproducenter, ett företag i Kalmar län, visar bland annat hur en höna med kläms i en dörr med full kraft.

Kalmar

Hög hotellbeläggning i Kalmar i juli

Nästan lika många besökare som i juli 2019.

Kalmar

Flera inbrott i garage och ladugårdar

Minst fem anmälningar om inbrott från samma område.

Kalmar

Man döms för lång rad brott efter stöld på Oxhagshemmet

En man i 25-årsåldern stal en anställds nyckel från Oxhagshemmet och gjorde inbrott i hennes hem där sonen och maken låg och sov. Nu har han dömts.

Nyheter

Video: Så gör du egen glass – med bara tre ingredienser

Du behöver varken glassmaskin eller vara en stjärna i köket för att lyckas men denna enkla, men väldigt goda glass! Den görs nämligen på bara tre ingredienser.

Kalmar

Blåljus: Inbrott på Trädgårdsgatan i natt

Det var vid 03-tiden som ett inbrott inträffade på Trädgårdsgatan i Kalmar.