1. Livsstilarrow-down
  2. Kultur & Nöjearrow-down
  3. Familjarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Uteserveringen på Stortorget inte längre aktuell

Det fanns planer på en stor uteservering för flera restauranger på Stortorget i Kalmar. Det är i nuläget inte aktuellt, meddelar kommundirektör Annette Andersson.
Kommundirektör Annette Andersson.
Foto: Agnes Aronsson

Det var den 16 juni som Kalmar kommun presenterade möjligheten för stadens restauranger att ingå i en stor uteserveringen på Stortorget för att minska smittspridningen.

Tanken var att dela upp uteserveringen för de olika restaurangerna, som i så fall skulle behöva bygga upp kök på plats för att kunna servera gästerna både mat och dryck.

Under måndagen meddelade kommundirektören Annette Andersson att förslaget har lagts på is.

– Det är inte aktuellt i nuläget med restauranger på Stortorget, säger hon.

Det ska ha funnits två aktörer, Pinchos och Harrys, som varit intresserade av att vara en del av den stora uteserveringen. Som max fanns det plats för fem olika krögare. Enligt Annette Andersson har båda aktörerna nu hoppat av, vilket är anledningen till att den stora uteserveringen i nuläget inte är aktuell.

– Det är inte kommunen som har backat, utan det är krögarna själva. Vi från kommunens håll står startklara om det skulle komma upp något seriöst förslag, men det finns inget intresse nu, säger hon.

Varför backade restaurangerna?

– Jag tror att det handlade om att det är snabba puckar. Tiden är en springande faktor och de hinner inte få in personal och allt annat som behöver ordnas. Uteserveringen drivs i ett par månader och sedan tar det slut. I och med den nya lagstiftningen där kommunen från och med den 1 juli ska ha uppsikt över trängseln på uteserveringarna tyckte vi att det här var ett bra förslag. Vi kände även att vi ville ge restaurangerna förslaget så att de inte skulle tappa för mycket gäster i och med att de har minskat på sina vanliga platser, säger Anette Andersson, och tillägger,

– Jag tycker det är kul att vi försöker tänka lite nytt. En del saker går hem och andra inte. Det finns ingen prestige i det.

LÄS MER: Stor uteservering på Stortorget kan bli möjlig i sommar

Läs mer

Öland

Nu mäts badtemperaturen på Ölands östra sida

Mörbylånga kommun utökar sin service med badtemperaturerna.

Nyheter

Regionen polisanmäler misstänkt dataintrång

Region Kalmar län har gjort en polisanmälan mot en medarbetare.

Kalmar

Två tjänstemän i Kalmar hotades till livet i går

Under onsdagen anmäldes två fall av hot eller förgripelse mot tjänsteman till polisen.

Nyheter

Covid-19: Få positiva självtester i länet

1423 självtester har analyserats i länet, och enbart 82 av dem har varit positiva.

Öland

Så genomförs Victorialoppet i år

Den 40-åriga traditionen Victorialoppet genomförs virtuellt i år, på grund av den rådande pandemin. Det innebär att alla som vill genomföra loppet har möjlighet att göra det mellan 10 juli och 15 juli, var som helst i världen.

Kalmar

Bilist i hög fart tvärnitade – cyklist kraschade in i bilen

Bilisten körde även över en annan cyklists fot. Han misstänks nu för grov misshandel, vållande till kroppsskada och smitning från trafikolycka.