GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Utökade kvällsflygningar med Jas 39 Gripen

Det kan dundra lite extra på kvällarna i november. Det är dock inte åska som väntas, utan flygövningar med Jas 39 Gripen.
Publicerad 3 november 2022
Jas 39 Gripen
Jas 39 GripenFoto: Mostphotos

Från och med den 7 november till och med den 10 november genomför Skaraborgs flygflottilj och Blekinge flygflottilj övningar i mörkerflygning. Flygövningarna kommer att äga rum över stora delar av södra Sverige och pågå fram tills midnatt varje kväll.

”Att flyga och bedriva luftstrid i mörker ställer andra krav än vid flygning i dagsljus, och det är därför viktigt att träna på. Vi måste alltid kunna genomföra vårt uppdrag att försvara Sverige”, skriver flottiljerna i ett pressmeddelande.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.