GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Utpressades om porrsurfande: ”Går som en epidemi”

Kalmar • Publicerad 25 januari 2023
Genrebild.
Genrebild.Foto: Mostphotos

Att bedragare oftast tar till sig besinningslösa metoder för att få pengar är känt. I förra veckan kunde KalmarPosten berätta om en man i Kalmar som utsattes för utpressning genom hot om att nakenbilder på honom skulle spridas. I det fallet skulle bedragaren ha 50 000 kronor för att inte sprida bilderna vidare.

Under måndagen ska ännu ett försök till utpressning hänt en till man i Kalmar. Där bedragaren använt sig av en speciell metod – för att trycka på privata och svaga punkter.

– Han fick ett utländskt mail från en okänd person som skrev att de skulle avslöja hans porrsurfande om han inte betalade in några dollar. Han skickade inga pengar, säger polisens presstalesperson Robert Loeffel.

Han fortsätter:

– Det tillvägagångssättet går som en epidemi, det är vanligt att dessa mail skickas ut.

Linn SvenssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.