Annons

Utredningen om misstänkt överfallsvåldtäkt i Kalmar läggs ned

I slutet av januari fick polisen ett larm om en misstänkt överfallsvåldtäkt vid Ölandsleden. Nu läggs utredningen ned, berättar lokalpolischef Olof Bråve för P4 Kalmar.
Kalmar • Publicerad 21 april 2023
Gångtunneln på Jutnabbevägen intill Ölandsleden där det först larmades om att en överfallsvåldtäkt skulle ha skett.
Gångtunneln på Jutnabbevägen intill Ölandsleden där det först larmades om att en överfallsvåldtäkt skulle ha skett.Foto: Linn Svensson

Det var i slutet av januari i år som polisen fick in larmet om en misstänkt överfallsvåldtäkt som ska ha skett i närheten av en gångtunnel vid Ölandsleden i Kalmar.

Men i mitten av februari gick polisen ut i media och berättade att det inte skett någon överfallsvåldtäkt vid gångtunneln, utan att de i stället utredde en våldtäkt som skulle ha skett i en bostad.

Nu läggs utredningen ned, berättar lokalpolisområdeschef Olof Bråve för P4 Kalmar. Skälet till att förundersökningen läggs ned beror på att de utredningsåtgärder som gjorts inte kunnat leda fram till någon gärningsman.

Linn SvenssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons