Utställningen Sagolika kvinnor förlängs

Utställningen på Persona galleri förlängs. I utställningen visas 13 signerade porträtt av bland andra Sara Danius, Dagny Carlsson, Stina Wollter och Alexandra Rapaport.
Publicerad 18 augusti 2020

Fotoutställningen ”Sagolika kvinnor” av Caroline Roosmark förlängs på grund av det stora publikintresset.

– Gensvaret var fantastiskt fint. Det kom flera hundra på bara några dagar. Samtidigt var det många som inte hann komma. Vi har därför bestämt att förlänga utställningstiden med tre helger. Det borde göra att alla som vill kan komma under trygga och säkra former. Vi följer noggrant Folkhälsomyndighetens rekommendationer, säger galleristen Jonas Hellberg i ett pressmeddelande.

Caroline Roosmark porträtterar kända kvinnor på ett helt nytt sätt. Utställningen visas varje helt med start nu på lördag 22 augusti till och med söndagen den 6 september klockan 11.00 till 15.00.

– Bilderna är hyllningar till dessa kvinnor och den betydelse som deras röster har haft, säger Caroline Roosmark.

För personer över 70 år går det bra att boka egna privata visningar.

Under helgerna kan man också se samlingsutställningen ”Persona” där de fyra konstnärerna Eva Sundman, Nybro, Pernilla Frid, Kalmar, Jeanette Wåhlstrand, Mörbylånga och Louise Swärdshammar, Kalmar fritt har tolkat begreppet Persona.

Agnes AronssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.