GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Våffleria öppnar på hamnplanen

Restaurangutbudet i Färjestadens hamn utökas i sommar med en våffleria. – Det här är ett fantastiskt läge med en otrolig potential, säger Tomas och Charlotta Begic, som på torsdagen tog över nycklarna till lokalen.
FÄRJESTADEN • Publicerad 20 maj 2020
Företagsmäklare Pege Hussfelt lämnar över en blomsterbukett till nya ägarna på Hamnpiren 5, Charlotta och Tomas Begic, som nu startar Våffleria i Färjestaden.
Företagsmäklare Pege Hussfelt lämnar över en blomsterbukett till nya ägarna på Hamnpiren 5, Charlotta och Tomas Begic, som nu startar Våffleria i Färjestaden.Foto: Sara Jonasson

Företagsmäklaren Pege Hussfelt berättar om en för honom rekordsnabb förmedling av verksamheten på Norra hamnplan 5.

– Jag fick frågan om att förmedla den här försäljningen i slutet av april och bara fyra veckor senare var affären klar och nu står vi här. Och allt detta i tider av corona, konstaterar Pege.

Charlotta och Tomas Begic driver sedan tidigare restaurang Slipkajen på Varvsholmen och har haft span på verksamheter i Färjestaden under lång tid.

– Tanken har funnits med oss sen vi flyttade hit. Men att det kunde bli så här bra kunde vi knappt tro, säger Charlotta och blickar ut över restaurangens trädäck med utsikt söderut över Talludden, hamnen och Kalmarsund där solen går ned över Kalmars horisont, där paret driver sin andra verksamhet.

– Vi satt faktiskt här förra sommaren och var lite avundsjuka, så det här känns som bingo för oss. Läget är fantastiskt, säger Tomas.

En våffleria då, vad är det kanske någon undrar?

– Vi vill inte avslöja hela konceptet än, men namnet ger ändå en hint av vad som väntar. Vi hoppas kunna skapa en känsla av Hawaii på Öland och vår plan är att öppna till midsommar, berättar paret.

Utvändigt kommer det successivt att ske en del förändringar.

– Containern som fungerar som servering kommer att försvinna och där bygger vi istället vidare på det altandäck som redan finns här. Sen tittar vi på olika lösningar med glasväggar för att gästerna ska kunna sitta och äta i lä, planerar Tomas.

Charlotta och Tomas Begic tillsammans med företagsmäklare Pege Hussfelt.
Charlotta och Tomas Begic tillsammans med företagsmäklare Pege Hussfelt.Foto: Sara Jonasson
Sara JonassonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.