unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Nyheterarrow-down
  2. Avdelningararrow-down
  3. E-tidning
  4. Söksearch
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!

Väktare attackerade på både Baronen och i Hansa City

Dessutom fick väktare ingripa då en man blev grovt misshandlad utanför Giraffen.
Foto: Agnes Aronsson, Wilhelm Nilsson, Montage

Det var stökigt vid Kalmars köpcentrum under onsdagen.

Vid 14.55-tiden avbryter väktare en misshandel utanför Lidl, Giraffen. En man i 35-årsåldern blir slagen och sparkad mot huvud och kropp av en annan man i 35-årsåldern.

– De har en tidigare konflikt och när de träffats på parkeringen så har det urartat, säger polisens presstalesperson Robert Loeffel.

Den misshandlade mannen fick vård medan våldsverkaren greps. Han gjorde senare en motanmälan och sade sig själv ha blivit slagen och sparkad av den andre.

Vid 15.30-tiden kallar personal på Kicks i modehuset, Hansa City, på väktare då två unga män setts stjäla parfym.

En väktare lokaliserar de misstänkta gärningsmännen utanför modehuset, där de befinner sig tillsammans med en tredje person. De tre uppges vara 16-18 år.

Efter att den civilklädde väktaren legitimerat sig avser de tre att gå därifrån och han tar då tag i en av killarna.

– Då börjar de knuffa på honom och sen kastar de sten mot honom så han tvingas ducka.

Trion försvinner sedan från platsen. Aktuella brottsrubriceringar är ringa stöld, skadegörelse, främjande av flykt och försök till våld mot tjänsteman.

Vid 16.40-tiden hör en väktare på Baronen att ett larm går igång inne på Phone House och rusar dit. En man i 40-årsåldern har försökt stjäla en mobiltelefon på display, men när han slitit loss kabeln den suttit fast i har larmet aktiverats.

– Det blir handgemäng när väktaren ska stoppa honom. Han försöker tryck sig förbi och det blir även en liten kamp utanför butiken, säger Robert Loeffel.

Polis rycker ut när väktaren tryckt på larmknappen och mannen kan gripas. Han är nu misstänkt för våld mot tjänsteman.

Läs mer