Annons

Märkesväskor och halsdukar till stort värde stals från butik

Väktarna såg två personer röra sig inne i butiken som säljer märkeskläder, och som drabbades av ett annat inbrott för bara några månader sedan.
Publicerad 27 januari 2021
Den inbrottsdrabbade butiken i centrala Kalmar. Den krossade entrédörren har tillfälligt tejpats ihop.
Den inbrottsdrabbade butiken i centrala Kalmar. Den krossade entrédörren har tillfälligt tejpats ihop.Foto: Simon Karlsson

– Vi får in larmsamtal från väktarbolag klockan 03.54. De ser på övervakningskamera två personer som gör inbrott genom att krossa rutan i entrédörren, säger polisens presstalesperson Sara Andersson vid 07-tiden på onsdagen.

Innan polis och väktare kommer till platsen har gärningspersonerna hunnit försvinna från platsen.

Annons

– Man ser att de lämnar till fots, men vi vet bara det som syns på kameran, fortsätter Sara Andersson.

Senare på morgonen kan polisens presstalesperson Eva-Lotta Hermansson Truedsson bekräfta att tjuvarna inte har lämnat butiken tomhänta.

– Vid en första kontroll så verkar ett flertal väskor och halsdukar till ett ganska stort värde vara stulna, samt en laptop.

Till P4 Kalmar säger butikens ägare Tammi Svensson att tjuvarna har tagit 17 halsdukar av dyra märken och samtliga märkesväskor. Värdet är omfattande.

Så sent som i slutet av oktober förra året utsattes butiken för inbrott. Då stals märkesväskor för flera hundra tusen kronor samt en märkesjacka.

– Jag vet inte om jag kan fortsätta så här, det är fruktansvärt, säger Tammi Svensson till P4 Kalmar.

Simon KarlssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons