Våldsam man misshandlade busschaufför

När chauffören sa åt mannen att han inte fick kliva på bussen vid det aktuella stoppet så blev han misshandlad med slag och sparkar.
Publicerad 10 augusti 2021 • Uppdaterad 11 augusti 2021
Genrebild.
Genrebild.Foto: Linus Gunnarsson

Det brutala överfallet skedde längs Norra vägen, vid ett busstopp utanför Snurrom, vid 18.30-tiden i fredags.

En buss från Västervik med slutstation Kalmar stannade till för att släppa av några passagerare, då två personer kliver på.

När chauffören förklarar att bussen inte tar upp några passagerare går den ena personen av, medan den andre stannar kvar och blir våldsam. Mannen går fram till chauffören och utdelar flera slag mot hans kropp och huvud.

Han lämnar sedan bussen och chauffören följer efter, varefter chauffören blir nedslagen och får liggande ta emot sparkar. Han blir slagen blodig i huvudet och får senare uppsöka sjukhus.

Våldsverkaren försvinner från platsen. Polisen har tillgång till både övervakningsfilm inifrån bussen liksom mobilfilmer från passagerare, och hoppas kunna lokalisera gärningsmannen.

Simon KarlssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.