Annons

Väntat nollresultat för regionen – påverkas av pandemin och omvärlden

Den ekonomiska prognosen efter juli månad visar att regionen kommer att göra ett nollresultat för 2022. Vilket är 195 miljoner kronor lägre än vad som budgeterats. Region Kalmar län menar att omvärldsläget och pandemin påverkat regionens ekonomi i ”hög grad”.
Publicerad 20 september 2022
Foto: Linus Gunnarsson

Det som slagit hårdast mot ekonomin är att kollektivtrafikens bränslekostnader som ökat. Stor osäkerhet råder när det gäller de ekonomiska förutsättningarna, skriver Region Kalmar län i ett pressmeddelande.

Det oroliga världsläget med kriget i Ukraina har lett till en högre inflationstakt med kraftigt stigande priser som påverkar regionens ekonomi i ”hög grad”.

Under sommaren har smittspridningen av covid-19 ökat med merkostnader som följd. Under inledningen av året har också sjukfrånvaron varit högre. Också kostnaderna för inhyrd personal beräknas öka med drygt elva miljoner under året i jämförelse med 2021.

Linn SvenssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons