Vårdpersonalen tackades – med fana

Under gårdagen delade landshövding Cecilia Schelin Seidegård ut en fana till Region Kalmars sjukvårdspersonal. Fanan är ett symboliskt tack till alla som arbetar och har arbetat med att bekämpa covid-19.
Publicerad 2 september 2020
Hälso- och sjukvårdsdirektör tar emot Region Kalmars fana från landshövding Cecilia Schelin Seidegård.
Hälso- och sjukvårdsdirektör tar emot Region Kalmars fana från landshövding Cecilia Schelin Seidegård.Foto: ERIC ARENIUS

Alla regioner i Sverige har tagit emot flaggor eller fanor, enligt ett beslut av Stiftelsen Sveriges nationaldag. Det är landshövdingarna som har fått uppdraget att dela ut flaggan eller fanan till det största sjukhuset i varje region.

– Vi vill tacka er alla för arbetet under den här första delen av pandemin. Det här är ett litet symboliskt tack, säger landshövding Cecilia Schelin Seidegård i ett uttalande.

Under gårdagen hölls en liten ceremoni då personalens fana togs emot av hälso- och sjukvårdsdirektör Johan Rosenqvist, sjukhuschef Annkristin Svensbergh, och Henning Ronold som är verksamhetschef på infektionskliniken på Länssjukhuset i Kalmar där covid-19-patienterna vårdas.

– Under våren ställde vi snabbt om verksamheten på våra sjukhus i länet för att kunna hantera konsekvenserna av coronapandemin. Jag är stolt över den insats som våra medarbetare har gjort, säger hälso- och sjukvårdsdirektör Johan Rosenqvist i ett pressmeddelande.

Agnes AronssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.