Annons

Varg påkörd utanför Nybro – hundar spårade upp tre vargar

En bilist ska på måndagskvällen kört på en varg på väg 573 utanför Kristvallabrunn, något Barometern var först med att rapportera om. Sökhundar tillkallades till platsen – men någon skadad varg har inte anträffats.
Publicerad 15 november 2023
Genrebild.
Genrebild.Foto: Mostphotos

Det var vid 21.30 på måndagskvällen som olyckan var framme på väg 573 utanför Kristvallabrunn i Nybro kommun. Polisen kallades till platsen då föraren misstänkte att han kört på en varg.

– Vi får in larm om en viltolycka och åker till platsen. Föraren meddelade att han trodde det var en varg han kört på och att vargen sprungit iväg, säger polisens presstalesperson Patric Fors.

Annons

– Föraren är föredömlig och markerar ut platsen, fortsätter Patric Fors.

Till platsen skickades också ett ekipage med sökhundar som är specialiserade på varg. De kunde då spåra upp en grupp om tre vargar. De kunde spåra vargarna i drygt fem kilometer – men ingen skadad varg anträffades.

Föraren och bil klarade sig undan utan skador.

Linn SvenssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons