Annons

Vårmarknad på Skälby gård lockade ut Kalmarborna

Solen, värmen och ett flertal aktiviteter lockade många besökare till Skälby gård under söndagen. Återigen var det dags för den årliga vårmarknaden att få äga rum.
Kalmar • Publicerad 27 april 2023

Under söndagen sken solen över Skälby gård i Kalmar. Många människor valde att tillbringa sin dag bland djuren. Några av dem som gillar kärleken från djuren lite extra är syskonen Elise Svensson, Noah Svensson och Jack Svensson. De har tidigare besökt marknaden och uppskattar att vara på plats, särskilt 6-årige Jack Svensson.

– Det bästa är att man kan leka och klättra, säger Jack Svensson.

Elise Svensson, Noah Svensson och Jack Svensson.
Elise Svensson, Noah Svensson och Jack Svensson.Foto: Philippa Nilsson
Annons

Medan det var första gången för familjen Israelsson Karlsson att besöka evenemanget. Familjen har dock varit på Skälby gård flera gånger tidigare.

– Det är trevligt att det händer saker och man får tillfälle att fira in våren, säger Ellinor Israelsson Karlsson, mamma i familjen.

Wilma Israelsson Karlsson, Ellinor Israelsson Karlsson, Christer Israelsson Karlsson och Sixten Israelsson Karlsson.
Wilma Israelsson Karlsson, Ellinor Israelsson Karlsson, Christer Israelsson Karlsson och Sixten Israelsson Karlsson.Foto: Philippa Nilsson

Någon som också hade sin premiärtur på marknaden var Camilla Carlsson. Hon tog med sin dotter Stina Carlsson till vårmarknaden för första gången. Hon blev tipsad av en granne om evenemanget och blev genast nyfiken för att se vad det var för något. Likt många av de övriga besökarna var de nöjda och glada över det soliga vädret. Tillsammans med de kvittrande fåglarna och vårvärmen, kände Camilla Carlsson att våren hade anlänt.

Stina Carlsson och Camilla Carlsson.
Stina Carlsson och Camilla Carlsson.Foto: Philippa Nilsson

De tre väninnorna Titti Göransson, Magdalena Ståhle och Linda Fleetwood var även de glada över solen och att få vara tillsammans. De hade rensat ut deras garderober inför den här dagen. Anledningen var att bland ett av husen på Skälby gård fanns det en möjlighet att byta sina klädesplagg mot andras kläder. Efter det hade de tre vännerna bestämt sig för att gå på shoppingtur tillsammans för värdecheckar som väninnorna fått efter klädinlämningen.

Titti Göransson, Magdalena Ståhle och Linda Fleetwood.
Titti Göransson, Magdalena Ståhle och Linda Fleetwood.Foto: Philippa Nilsson

Någon som har rest långt för vårmarknaden är Lennart Axelsson. Han har åkt från Nybro för att hälsa på sin särbo Marika Lindblad. De har varit på marknaden tidigare år. Enligt tradition köper de alltid kakor i Logen och det fortsätter de även med denna gång.

– Jag lämnade mina gåstavar hemma för att kunna bära det vi handlar på marknaden, säger Marika Lindblad.

bild 1/5
Sara Adolfsson.
Robin Sundlöv.
Lennart Axelsson och Marika Lindblad.
På vårmarknaden arrangerades det en käpphästtävling.
Sara Adolfsson.

Text och foto: Philippa Nilsson.

Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons