GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Vernissage för Ironwomen Soundrun – ett ljudkonstverk för alla sinnen

Ironwomen Soundrun är ett ljudkonstverk som är en upplevelse för alla sinnen och där rörelse står i centrum. Den 23 maj klockan 14.30 är det dags för vernissage för Ironwomen Soundrun på universitetsplatsen i närheten av entrén till Stella.
Publicerad 20 maj 2022
Foto: Linnéuniversitetet
Foto: Linnéuniversitetet

Det är ljuskonstnären Jan Carleklev, som ingår i Linnéuniversitetets Artist in Residence-verksamhet, som ligger bakom konstverket. Han har förvandlat forskningsdata som Patrick Bergman samlat in från triathlonatleter på Ironman-distans, och skapat en egen ljudvärld. Den som vill kan gå eller springa igenom konstverket.

I verket framgår det att det mesta runt omkring oss har en rytm och att vår hörsel har en unik förmåga att uppfatta mikroskopiska förändringar, samtidigt som den håller ordning på allt ”stort” som händer. De som vill uppleva konstverket behöver ta med telefon och hörlurar till platsen. Invigningstalare under vernissagen är överbibliotekarie Catta Tohrell.

Agnes AronssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.