Vernissage med elevers drömfångare: ”Roligt och spännande”

Publicerad 30 maj 2021

Under våren har alla elever i årskurserna 3-9 på skolan Thoren Framtid arbetat med att tillverka drömfångare under slöjdlektionerna. I maj var det dags för vernissage där eleverna fick beskåda sina verk.

– Eleverna får salta pinnar och saft med bubbelvatten när de kommer in och så får de mingla lite och rösta på vilken drömfångare som de tycker är finast och mest fantasifull, säger textilläraren Heléne Poulsen.

I taket i klassrummet hänger det en mängd olika drömfångare i olika former och färger.

– Det är ett spännande projekt som alla kan klara av. Innan vi började pratade vi om historiken kring drömfångare och så har eleverna fått tolka detta och sedan skapat sin egen drömfångare. Alla människor är unika och det blir drömfångarna också.

Vernissagen pågår i två veckor och därefter kommer diplom att delas ut till de tre elever som skapat de drömfångare som fått flest röster.

Sarah Saayed och Medina Karlsson är två elever som skapat drömfångare under våren. – Det är roligt och spännande. Vi har inte gjort något sådan förut, säger Sarah och Medina.  – Jag har gjort min till min lillebrorsa, säger Sarah.
Sarah Saayed och Medina Karlsson är två elever som skapat drömfångare under våren. – Det är roligt och spännande. Vi har inte gjort något sådan förut, säger Sarah och Medina. – Jag har gjort min till min lillebrorsa, säger Sarah.
Abdulaziz Mahammed och Akram Jamal tycker att drömfångarna är fina. – Från början trodde jag att de funkade, men sen sov jag i ett rum med en drömfångare och det funkade inte. Men de är fortfarande fina, säger Abdulaziz.    – De är snygga. Jag kommer att hänga upp min på väggen sen, säger Akram.
Abdulaziz Mahammed och Akram Jamal tycker att drömfångarna är fina. – Från början trodde jag att de funkade, men sen sov jag i ett rum med en drömfångare och det funkade inte. Men de är fortfarande fina, säger Abdulaziz. – De är snygga. Jag kommer att hänga upp min på väggen sen, säger Akram.
bild 1/10
Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.