Annons

”Vi har ökat varje sommar sedan vi drog igång”

När Glassbutiken i Kalmar öppnar för säsongen är den dubbelt så stor.
Publicerad 22 mars 2021
Ännu ingen glass i kylarna, men snart så. Depåchef Martin Rosander Johansson är nöjd med hur butiken i Berga industriområde har utvecklats.
Ännu ingen glass i kylarna, men snart så. Depåchef Martin Rosander Johansson är nöjd med hur butiken i Berga industriområde har utvecklats.Foto: Simon Karlsson

– Vi har ökat varje sommar sedan vi drog igång 2016 så det var dags nu tyckte vi, säger Martin Rosander Johansson, depåchef på Triumfglass.

Sent i höstas drog bygget igång och snart ska lokalen vara redo för sina första kunder.

Annons

– Preliminärt öppnar vi 3 april, så det närmar sig!

Genom att slå ut en vägg har ytan närmast fördubblats, linoleumgolvet har rivits ut och betonggolvet under polerats. En rymlig handikappanpassad toalett som utifrån ser ut som en container är på plats och väggarna är delvis täckta med kopparimitation.

– Vi vill åt lite industrikänsla här inne, vi är trots allt på ett industriområde, förklarar Martin Rosander Johansson.

Nytt för i år vad gäller utbudet är att glassvåfflorna kommer att bakas på plats. En och annan ny glassanrättning kan man också räkna med.

– Bland annat kommer vi ha spaghettiglass. Alltså glass som ser ut som spaghetti och som serveras med jordgubbssås.

Simon KarlssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons