Annons

Vi i femman: Sista kvartsfinalen avgjord

När den fjärde och sista kvartsfinalen av Vi i femman avgjordes i P4 Kalmar mötte Rinkabyholmsskolan 5b, representerade av Nils Hellborg och Freja Nilmert, Sjöängsskolan 5a med Emilia Blomberg och Isac Halm.
Publicerad 22 april 2021
Rinkabyholmsskolans lag med Nils Hellborg och Freja Nilmert, till höger, är klara för semifinal i Vi i femman och gratuleras av Lova Bratt och de andra klasskamraterna.
Rinkabyholmsskolans lag med Nils Hellborg och Freja Nilmert, till höger, är klara för semifinal i Vi i femman och gratuleras av Lova Bratt och de andra klasskamraterna.Foto: Max Rosberg/Sveriges Radio

De två lagen låg lika nästan hela matchen på torsdagen, innan det avgjordes på allra sista frågan. Sjöängsskolan 5a från Lindsdal hoppades på maxpoäng men bara Rinkabyholmsskolan 5b kunde det rätta svaret och segrade därmed med 39–32.

– Jag tycker de är jätteduktiga och de förtjänar att vinna, sa klasskamraten Lova Bratt efteråt.

Nu är alla kvartsfinaler klara och det är dags för semifinaler. På tisdag möter Sjöängsskolan 5b öländska Åkerboskolan.

Simon KarlssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons