Victoriapristagaren tvingas avsluta den 205 mil långa resan i förtid

På onsdagsmorgonen inledde den nyutnämnda Victoriapristagaren Nils van der Poel och hans vän Lars Skantz resan där de skulle cykla 205 mil, från Vittangi i norr till Smygehuk i söder. Målet är att klara resan under 82 timmar. Efter 24 timmars cykling tvingades Nils att avbryta.
Publicerad 1 juli 2021
Foto: Lars Skantz, Instagram

Nils van der Poel hann ta sig 67 mil innan han tvingades att avbryta strax utanför Vilhelmina. Krafterna tröt och han kunde inte längre hålla den fart som krävs för att klara loppet på under 82 timmar.

– Nils spände bågen rejält. Att cykla 205 mil på 82 timmar är en väldigt, väldigt tuff utmaning. Trots gedigna förberedelser gick det inte den här gången men som alla vet… bättre lyssna till den sträng som brast än att aldrig spänna en båge. Vila lite nu Nils, så ses vi på Öland i juli, säger Stephan Rimér, ansvarig för Victoriadagarna, i ett pressutskick.

Lars Skantz fortsätter loppet själv och hittills har man samlat in 42 510 kronor till Kronprinsessan Victorias fond.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.