Annons

Villa brann ner till grunden – teknisk undersökning planeras i slutet på veckan

På måndagen brann en villa utanför Nybro ner till grunden och fastighetsägaren är fortfarande borta. Polisen har ännu inte kunnat göra en teknisk undersökning.
Publicerad 29 juni 2022
Genrebild.
Genrebild.Foto: ROLAND MAGNUSSON / MOSTPHOTOS

När räddningstjänsten kom till Kristvalla-Duvetorp kunde de konstatera att det var en tvåvåningsvilla som brann med öppna lågor.

Räddningstjänsten påbörjade livräddande insatser och rökdykare gick in i huset. Senare på eftermiddagen avbröt man insatsen och huset brann ner till grunden. Polisen har upprättat en anmälan om mordbrand för att kunna utreda händelsen ordentligt. Det finns dock inga tecken på att någon brott ligger bakom branden.

Annons

På tisdagen meddelade polisen att man skulle genomföra en teknisk undersökning på platsen så snart som möjligt. Det har ännu inte kunnat genomföras.

– Man planerar att göra en teknisk undersökning i slutet på veckan. Det kan vara omständigheter som att det fortfarande är varmt eller ryker från platsen som gör att man inte kunnat göra den än, säger Robert Loeffel, presstalesperson vid polisen.

Polis har ännu inte kommit i kontakt med fastighetsägaren.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons