Annons

Villkorlig dom för misshandel på hamburgerrestaurang

En ung man blev oprovocerat slagen i huvudet när han befann sig på McDonalds vid Polhemsgatan i Kalmar. Nu döms en man i 20-årsåldern för misshandel i samband med händelsen.
Publicerad 31 augusti 2022
Foto: Agnes Aronsson

Det var i juli 2021 som en ung man och en vän befann sig på hamburgerrestaurangen i Kalmar.

Ett antal personer, däribland en man i 20-årsåldern, går in i lokalen. Därefter ska det ha blivit en ordväxling.

Annons

I förhör berättar målsägaren att mannen i 20-årsåldern anklagade honom för olika saker och ville att de skulle gå ut. Han ville inte följa med, trots flera uppmaningar. När han sedan ställde sig upp och sa att han inte ville följa med ut fick han ett knytnävsslag i huvudet av mannen i 20-årsåldern. Detta bekräftas av ett vittne.

Mannen i 20-årsåldern menar att han inte alls slog honom. Han ville prata med målsägaren för att denne ska ha slagit hans kompis. Till slut tröttnade han och knuffade målsägaren.

Tingsrätten anser att målsägarens och vittnets uppgifter är tydliga och trovärdiga. Man menar att det heller inte har framkommit någon anledning för dem att ljuga om händelsen.

Mannen i 20-årsåldern döms för misshandel. Påföljden blir villkorlig dom och dagsböter på 60 om 50 kronor, totalt 3 000 kronor.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons