Vinst för utbildningsförvaltningar i länet

Utbildningsförvaltningarna i Nybro, Kalmar, Mönsterås och Mörbylånga kommuner har vunnit priset som ”Årets universitetspartner” på Guldfesten 2022.
Publicerad 1 oktober 2022
I år fick prorektor Niklas Ammert på Linnéuniversitetet överlämna priset Årets universitetspartner i Kalmar län för 2021.
I år fick prorektor Niklas Ammert på Linnéuniversitetet överlämna priset Årets universitetspartner i Kalmar län för 2021.Foto: Linda Leonhardt, Linnéuniversitetet

I 20 år har Guldfesten hållits, där kreativa företagare och entreprenörer i Kalmar prisas. Detta år gick priset för ”Årets universitetspartner” till utbildningsförvaltningarna i Nybro, Kalmar, Mönsterås och Mörbylånga kommun.

Detta med motivering om att de har varit en viktig del för att utveckla en nyskapande lärarutbildning av hög kvalitet.

– Vi är glada att vi har ett bra och nära samarbete med Linnéuniversitetet. Det gör att vi kan kvalitetssäkra vår kompetensförsörjning och vi får nya lärare som är rustade att hantera de utmaningar och behov vi har idag. Priset delas med alla kommunens lärare, säger Zejfa Buljugic, verksamhetsutvecklare på utbildningsförvaltningen på Kalmar kommun i ett pressmeddelande.

Motiveringen löd:

”Utbildningsförvaltningarna i Kalmar, Nybro, Mönsterås och kommuner bidrar starkt till att skapa Sveriges bästa lärarutbildning. I en unik satsning på verksamhetsintegrerad grundlärarutbildning har kommunerna, tillsammans med Linnéuniversitetet, hittills utbildat 350 lärare som under hela sin studietid varit praktiskt förankrade i arbetslag i kommunernas skolor.

Satsningen är nationellt omtalad och uppmärksammade för sin effektivitet och kvalitet samt väcker även internationellt intresse. Genom att öppna dörrarna för forskare, kompetensutveckling av sin egen personal, innovation och nya idéer, bidrar kommunerna till att utveckla svensk skola.

Kommunerna manifesterar i sin samverkan orden nyfikenhet, nytänkande, nytta och närhet.”

Linn SvenssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.