GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Robin Strelitz: "Visste du att träning och rätt mat ger dig superkrafter?”

Ibland blir jag avundsjuk på dem som inte tränar. Jag avundas allt dessa personer har kvar att vinna. Att svettas och öka blodflödet är inte bara bra för kroppen utan även för hjärnan. Att äta näringsrikt och varierat påverkar så mycket processer i kroppen att jag inte ens vet var jag ska börja. Det bästa av allt är att styrkorna finns tillgängliga för alla, du kan också väcka dem!
Robin Strelitz
Publicerad 19 december 2021
Detta är en personligt skriven text i Kalmarposten. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Foto: Linus Gunnarsson, Mostphotos

Jag vet att jag är tjatig men jag kommer aldrig ge upp. Min uppgift i livet är att få ut det här budskapet och jag kommer tjata tills varenda människa har väckt sina krafter. För varje anledning du har att inte träna och äta rätt kan jag ge dig tio positiva anledningar som trumfar dina argument. Det finns inga ursäkter (tro mig, jag har hört alla) och det är aldrig för sent!

Att äta rätt ger dig superkrafter på alla nivåer. Du får mentala krafter genom ökad skärpa och energi. Kroppen bygger om sig själv hela tiden och med rätt byggstenar får du en superhjälte-kropp, både på insidan och utsidan. Och din kropp kommer tacka dig!

På ett sätt hjälper du dina medmänniskor genom att ta hand om din egna hälsa. Du kommer laga bättre mat till dina barn och vänner och dina nyfunna specialförmågor gör dig till en vandrande reklampelare för hälsa och energi. Du blir en inspirationskälla för andra att komma igång!

Som superhjälte kommer du göra allt för att skydda miljö och vår gröna planet. Du springer, cyklar eller går till jobbet. Då slipper du leta parkeringsplats och med din starka kropp ser du det som en härlig utmaning att bära kassarna fyllda med supermat hem från livsmedelsbutikerna. Du kommer att få förståelse för hur dålig mat förstör vår miljö. Som superhjälte gör du allt du kan för att handla och äta bra mat från bra källor.

En av mina favoritpersoner i Sverige är en läkare (och superhjälte) vid namn Anders Hansen. Han har skrivit två böcker om alla ofattbara effekter träning har på kroppen. Hans litteratur är en fantastisk källa till inspiration. Anders berättar att om träning hade funnits i pillerform, hade den tabletten revolutionerat hela marknaden. Med ett och samma piller minskar risken för hjärt-kärlsjukdom, diabetes, stroke, depression och flera former av cancer. Varför marknadsförs inte träningens effekter mer? Alla borde ju veta det här!

För att vinna dessa superkrafter krävs det att du motionerar varje dag och äter varierat, näringsrikt och färgglatt. En billig investering för ett starkare liv tycker jag. Försök att få upp pulsen minst en halvtimme varje dag, det kan räcka med en rask promenad. Försök gärna att få upp pulsen rejält några gånger i veckan. Glöm inte funktionell rörelseträning som styrka och yoga för att få hållning som en superhjälte.

Tack för den här gången. Vi ses som vanligt på Träningsklubben i Kalmar men också på Facebook och Instagram som ”PT-Robin”.

ROBIN STRELITZ ROBIN@TRANINGSKLUBBENKALMAR.SE

Tror du fortfarande inte på mig?

Här är några exempel på de superkrafter du får av att träna och äta rätt! Forskningen är häpnadsväckande.

• Du tänker snabbare.

• Du bromsar ditt fysiska åldrande.

• Du blir starkare både mentalt och fysiskt.

• Du blir mer kreativ.

• Du blir gladare.

• Du får bättre minne.

• Du sover bättre.

• Din sexlust ökar.

• Du blir mer produktiv.

• Du blir lycklig och full av endorfiner.

• Din hjärna växer.

• Du får bättre syn.

• Du får friskare hud.

• Du får starkare immunförsvar.

• Du blir mer stresstålig.

• Du blir friskare.