Annons

Vittne berättar – klämde rånaren i dörren

Polisen larmades till Kaggensgatan i Kalmar vid klockan 10.14 med anledning av ett rånförsök mot ett urmakeri. I samband med rånförsöket hamnade rånaren i tumult med en äldre man inne i butiken.
Publicerad 22 oktober 2020

– Det gick otroligt fort. Vi stod vid disken och då kom han med hammaren i högsta hugg och krossar en av rutorna mot skyltfönstret. Jag springer mot honom och då lyfter han hammaren som att han ska till och slå, då tänkte jag att det är bäst att vara lite försiktig, säger vittnet som vill vara anonym.

Rånaren vänder sig om och slår ytterligare ett slag i rutan, därefter ger gärningsmannen upp och springer mot dörren.

Annons

– Då tänkte jag att nu har jag chansen att kanske få fast honom. Så jag klämde honom i dörren, men jag lyckades inte hålla fast honom. Men jag tror att han fick lite ont i armen och hans fot fastnade i dörren.

Rånaren lyckades komma loss och satte sig på en flyktmoped där en kumpan stod och väntade. De försvann sedan på Kaggensgatan i riktning mot Baronens köpcentrum.

– Jag hann inte tänka så mycket, det var en impuls. De fick inte med sig någonting i alla fall.

Hur var rånaren klädd?

– Han var helt svart klädd. Svart jacka, svarta byxor och hjälm på huvudet. Han lyfte på visiret när han dunkade in i skyltfönstret. Hans stickande bruna ögon, de kommer jag aldrig att glömma.

Hur mår du nu?

– Jag mår som vanligt, det är inga problem.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons