Annons

Vittnen såg bil vingla på vägarna – misstänkt förare hade över 2,5 promille

Det var den 15 april som ett vittne larmade polis om en bil som vinglade kraftigt på väg 136 på Öland. Nu åtalas en man i 30-årsåldern för grovt rattfylleri.
Publicerad 9 juni 2022
Foto: Mostphotos

Den 15 april i år larmades polis om en bil som vinglade fram på väg 136 på Öland. Ett vittne berättar i förhör hur bilen håller på att köra i diket mellan Alböke och Askelunda. När bilen senare svängde av vid ICA Klinta i hög hastighet höll bilen på att köra in i en kruka vid entrén till ett konditori. Bilen ska sedan stått parkerad i ett par minuter för att senare köra iväg igen.

Ett annat vittne berättar om hur bilen vid flertalet tillfällen vinglat över i motsatt körfält och vid ett tillfälle panikbromsat för att inte köra in i en framförvarande timmerbil.

Annons

Vittnena kunde både ge signalement på föraren och dirigera polisen till en gård som bilen körde in på.

När polis anländer anträffar de aktuell bil parkerad på gården och föraren, en man i 30-årsåldern, inne i bostaden. Polisen beskriver att det luktar alkohol så fort mannen öppnar dörren. Det visade sig att han hade 2,51 promille alkohol i i blodet. Enligt Systembolaget har en normaltålig person dubbelseende och svårt att gå upprätt vid 2,0 promille.

Mannen nekar till att det är han som kört bilen men godtar strafföreläggande då han vill ha det överstökat.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons